на САЩ обяви имената на още трима българи, за които по-рано

...
на САЩ обяви имената на още трима българи, за които по-рано
Коментари Харесай

Държавният департамент издаде още забрани на българи и техни близки за влизане в САЩ

на Съединени американски щати разгласи имената на още трима българи, за които по-рано асистент държавния секретар Виктория Нюланд уведоми служебният министър председател Стефан Янев, че ще бъдат обект на по-ограничен санкционен режим. Това са някогашният заместник-министър на стопанската система от третото държавно управление на ГЕРБ Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов, които бяха уволнени от Агенцията за българите в чужбина. В листата на Държавния департамент са и Делян Пеевски и Илко Желязков, което значи автоматизирана възбрана и за тях за влизане в страната.

Тримата ще бъдат глобени със възбрана за влизане в Щатите, само че с изключение на тях, същата глоба е наложена и на членове на техните фамилии, излиза наяве от известието на Държавния департамент, огласено единствено час след изказването на американското министерство на финансите за налагането на наказания по закона " Магнитски " против Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и 64 свързани с тях организации. Говорител на Държавния департамент оповести обществено  имената на брачната половинка на Манолев  - Надя Манолева и неговите деца Алекса, Йоанна и Димитър; брачната половинка и сина на Харалампиев - Веселка Харалампиева и Павел Харалампиев, малолетните наследник и щерка на Пеевски и дъщерите на Желязков - Ваня Илкова Желязкова и Роза Илкова Желязкова.

Александър Манолев подаде оставка през 2019 година , откакто висшата касационна прокуратура стартира инспекция за корист с европейски средства на плана „ Изграждане на жилищна постройка за посетители в местността “Чинар куши “ гр. Сандански “. По-късно бе даден и на съд.

" В формалното си качество надлежно на заместник-министър на стопанската система, ръководител на Държавната организация за българите в чужбина и основен секретар на Държавната организация за българите в чужбина Манолев, Харалампиев и Томов са взели участие в корупционни действия, които са подкопавали върховенството на закона и доверието на българското общество в техните демократични държавни институции и публични процеси, в това число употребявайки политическото си въздействие и длъжностни пълномощия за персонална полза.

В качеството си на депутат Пеевски е употребявал Желязков, чиновник в Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, като медиатор и съизвършител в търговията с въздействие и даването на рушвет за отбрана от публичен надзор и за оказване на въздействие върху основни институции и браншове в българското общество ", оповестяват от департамента.

Това разгласяване се прави по силата на Член 7031(c) от Закона за Държавния департамент, задграничните действия и обвързваните с тях програмни бюджетни средства за 2021 година Освен Манолев, Харалампиев, Томов, Желязков и Пеевски обществено са оповестени и имената на брачната половинка на Манолев - Надя Манолева и неговите деца Алекса, Йоанна и Димитър; брачната половинка и сина на Харалампиев - Веселка Харалампиева и Павел Харалампиев, малолетните наследник и щерка на Пеевски и дъщерите на Желязков - Ваня Илкова Желязкова и Роза Илкова Желязкова. Това разгласяване прави неприемливо влизането в Съединените щати на Манолев, Харалампиев, Томов, Желязков и Пеевски, както и на най-близките членове на техните фамилии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР